Logo-main

Nina June maakt liedjes over verborgen eenzaamheid. Afgelopen week bracht ze haar single The Change In Me uit. Mocht ze op een onbewoond eiland stranden, dan graag met deze platen.

 1. Tracy Chapman – Tracy Chapman
  “Mijn moeder draaide dit album toen ik klein was, als we in de auto zaten. Chapmans stem is rauw, maar geruststellend. Als kind kon ik er gebiologeerd naar luisteren. Haar nummers zijn ge├źngageerd en de thema’s nog steeds actueel. Ik vind het mooi dat ze in haar liedjes op een natuurgetrouwe manier een verhaal vertelt.”
 2. Beatenberg – The Hanging Gardens of Beatenberg
  “Dit album zet ik graag op als ik wakker word, om vervolgens lekker door de kamer te dansen. De muziek van deze Zuid-Afrikaanse indiepopband is lichtvoetig, maar zit slim in elkaar. Normaal luister ik graag naar melancholische muziek, dit album neem ik mee zodat ik ook iets vrolijks kan draaien.”
 3. The Paper Kites – On The Train Ride Home
  “Ik kan dagen achter elkaar naar het oeuvre van deze band luisteren, zonder dat er een nummer voorbijkomt dat ik door wil spoelen. De productie is vrij sober, met weinig instrumenten. Daardoor is er veel ruimte voor de stem van de zanger.”
 4. Fleetwood Mac – Rumours
  “Als ik op een onbewoond eiland vast kom te zitten, wil ik graag werken aan mijn eigen muziek. Daarvoor zou ik dit album als mijn inspiratiebijbel meenemen. Stevie Nicks is een groot voorbeeld voor mij: zo’n classy lady. Jammer dat Landslide niet op dit album staat, die wil ik graag mee als bonustrack.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *