Logo-main

Nina June brengt deze week Shadows & Riddles uit, het vervolg op Bon voyage uit 2018, waarvoor ze de Zilveren Notekraker ontving. De nummers van dat album werden meer dan 11 miljoen(!) keer beluisterd op Spotify en waren te horen in internationale films en tv-series.

Hoe zou je je muziek omschrijven? “Ik schrijf meestal over verloren liefdes, en over de rol die angst in de liefde speelt. Ik probeer van een afstandje te kijken naar dingen die zijn misgegaan en naar mijn eigen rol daarin. Mijn muziek is best melancholisch, nostalgisch ook wel, maar er is altijd hoop.”

Hoe lastig is het muzikantenbestaan? “Sinds de komst van internet is er een wereld voor mij opengegaan. Opeens kunnen mensen overal met mijn muziek in aanraking komen. Vóór die tijd moest je toch eigenlijk wel op de radio of de tv komen om ontdekt te worden. Het is soms ook wel stressvol hoor: keihard werken, continu geconfronteerd worden met de onzekerheid of je wel goed genoeg bent. Toch zou ik nooit meer anders willen. Iets creëren wat er eerst nog niet was, is het allermooiste wat er bestaat.”

Je was ook zangcoach van Songfestival-winnaar Duncan Laurence. Zou je zelf aan het festival willen meedoen?
“Ik vind het mooi dat er sinds de deelname van Anouk in 2013 heel veel is veranderd. Het is super om te zien dat Nederlandse artiesten zo veel succes hebben op het festival, met een eigen song, zonder aan authenticiteit in te boeten. Daar is Arcade een mooi voorbeeld van. In die zin lijkt het mij ook een eer, dus ze mogen bellen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *